Downloads

 

Een rookvrij schoolterrein!

Een gezonde leeromgeving vinden wij belangrijk. Daarom heeft onze school een rookvrij schoolterrein. Er mag dan nergens meer op het schoolplein gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

Waarom een rookvrij schoolterrein?

Vanaf 1 augustus 2020 moeten alle scholen een rookvrij schoolterrein hebben. Onze school wil leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Uit onderzoek blijkt dat ‘zien roken, doet roken’. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te starten met roken en voorkomt ongewenst meeroken. Wij vragen u ook om zelf niet te roken buiten het schoolplein bij de ingang van het plein of/en bij het hek (optioneel), in het zicht van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij het brengen en ophalen van leerlingen. Alvast onze dank voor uw medewerking! Met elkaar dragen we bij aan een gezonde leeromgeving voor onze kinderen.

Klik hieronder voor het volledige bericht:

Rookvrij Onderwijsterrein

 

Protocol medisch handelen

Vanuit onze vereniging hebben we een protocol medisch handelen opsteld zodat we ook leerlingen een plek kunnen bieden waarbij medisch handelen noodzakelijk is.

Luizen

LOT: (Luizenopsporingsteam) Een mooie term voor onze vrijwilligers die deze taak op zich nemen. Coördinatoren voor deze vrijwilligers zijn Sandra Boer en Kirsten Dijkstra

Voor vragen en meldingen aan deze coördinatoren kunt u gebruik maken van het mailadres: hoofdluisregenboog@gmail.com

De week na een vakantie wordt er door het LOT op luizen gecontroleerd.

Mocht er bij deze controle blijken dat er luizen en/of neten gevonden zijn bij uw kind(eren) dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht door een van de coördinatoren (1e keer). Mocht het voor de 2e keer of vaker voorkomen bij hetzelfde kind dan neemt de leerkracht contact op met u.

  • Alle kinderen van de groep worden geïnformeerd d.mv. een mail. De kinderen van groep 0 t/m 3 krijgen ook een brief mee.
  • Als er contact met u gezocht is hopen we natuurlijk dat u uw kind(eren) behandelt en daarna ook nog eens controleert.
  • Mocht u zelf hoofdluis constateren meldt u dit dan z.s.m. op bovengenoemd mailadres.
  • Bij tussentijdse meldingen zal het LOT ook ingeschakeld worden om te gaan controleren.

Een aantal algemene opmerkingen:

  • In de weekbrief wordt dit protocol onder de ouders verspreid en zal daarna op de website geplaatst worden
  • Bij deze informatie komt ook een folder van de GGD te staan zodat u enige achtergrondinformatie binnen kunt halen
  • We zijn blij met onze vrijwilligers die deze taak uit willen voeren
  • Bij steeds terugkerende problematiek zullen we de GGD ook inschakelen om hen te vragen mee te werken aan een oplossing
  • Mochten er vragen zijn dan kunt u in eerste instantie contact opnemen met de coördinatoren Sandra en Kirsten.