Digitaal onderwijs

In de groepen 1 t/m 8 wordt veel gebruik gemaakt van verschillende ICT-middelen. Iedere groep beschikt over een digitaal schoolbord, een laptop en IPads. Met deze middelen willen wij ons onderwijs zo goed mogelijk inrichten en iedereen op zijn eigen niveau aanspreken.

Daarnaast hebben we allerlei ICT hard- en software die horen bij de 'Digitale Geletterdheid'. Denk hierbij aan allerlei robotjes (Bee-Bot/Dash), 3D-printer en VR brillen. Ook maken we gebruik van Office 365 en Zuluconnect.

De school doet hiermee een forse investering. Van de kinderen verwachten we dat ze hier dan ook correct en zorgvuldig mee omgaan. Mocht dit niet het geval zijn en er ontstaat schade, dan vragen we van de veroorzaker een bijdrage.

Digikeuzebord

De groepen 1 & 2 werken met een digitaal keuzebord. Dit is een alternatief voor het traditionele magnetische keuzebord. Door het gebruik van dit bord krijgt de leerkracht de beschikking over uitgebreide statistieken die aangeven wie met wie gespeeld heeft, welke activiteiten populair zijn en wat elk kind individueel heeft gekozen. Dit levert tijd, gemak en nieuwe inzichten op.

Snappet

Vanaf groep 4 beschikken alle kinderen over een eigen IPad. Met deze IPad kunnen de kinderen o.a. inloggen op het programma van Snappet. Snappet is een digitaal onderwijsplatform dat elk kind in staat stelt om zich optimaal te ontwikkelen, waarbij Snappet voor de leerkracht ondersteunend en volgend werkt. Het programma vervangt de papieren lesboeken waarbij alle opdrachten digitaal worden ingevuld en de kinderen direct feedback over hun gemaakte werk ontvangen. De leerkracht krijgt op deze manier snel inzicht in de ontwikkeling van de klas en kan bijsturen waar nodig.

Denktankers

Tijdens Talent Ontdekkend Leren kunnen de kinderen ook kiezen voor Denktankers. Hier komen ze in aanraking met alle onderdelen van digitale geletterdheid. Door een speelse, maar leerzame manier, kunnen ze van 10 verschillende onderdelen 4 verschillende (niveau) levels halen.